Despre Rubolt JSC

 

 

"Rubolt" SA, din orașul Ruse, este o companie cu experiență și tradiție îndelungată în producția de produse de fixare. A fost înfiinţată în anul 1924 ca atelier în cadrul întreprinderii „Jiti” din Ruse,  pentru producerea de șuruburi pentru lemn și metal. În 1976 această producție se separă ca întreprindere independentă. 
Astăzi "Rubolt" SA este un producător principal pe piața bulgară, comercializând o gamă largă de elemente de fixare cu dimensiuni de la M4 până la M12, precum și produse din beton polimer.
"Rubolt" SA este societate pe acțiuni cu acţionar majoritar „Capital industrial holding” SA, cu o tradiție de peste 80 de ani în producția de bolțuri, piulițe, șuruburi, nituri, ştifturi și altele, produse în conformitate cu standardele SSB (Standard de stat din Bulgaria), DIN, ISO, ANSI, GOST.


Elementele de fixare, produse de "Rubolt" SA, se fabrică prin  deformare plastică la rece caracterizată printr-o precizie a parametrilor, o capacitate sporită de producție, precum şi posibilitatea producției unei game largi de produse complexe.
Nomenclatura principalelor grupuri de elemente de fixare, produse de "Rubolt" SA, cuprinde: bolțuri, șuruburi, piulițe, șuruburi pentru lemn, nituri, ştifturi, șaibe şi articole speciale – în total peste 1600 de tipuri cu dimensiuni de la M4 până la M12 milimetri.
Elementele de fixare sunt oferite în culoare neagră și zincate, iar tehnologiile adoptate permit fabricarea lor conform standardelor SSB, ISO, DIN, ANSI și GOST, precum și conform desenelor și cerințelor tehnice ale clientului.
Începând cu anul 2003, "Rubolt" SA din Ruse, s-a extins prin producția articolelor din beton polimer: limitatoare pentru parcări (stâlpi antiparcare și bile antiparcare); capace grele pentru guri stradale de scurgere; grătare pentru guri stradale de scurgere; capace ușoare pentru guri de trotuar; canale de drenaj; articole pentru construcții (glafuri, praguri și altele).

Betonul polimer este un material modern, ce combină avantajele plasticului, cu cele ale metalului și ale betonului. Este un material compozit obținut prin umplerea răşinii lichide nesaturate cu umpluturi inerte cu diversă componență granulometrică. Acest material compozit împreună cu o armătură adecvată are indicatori fizico-chimici și mecanici foarte buni: masă specifică de la 1100 până la 4000 kg/m.cub.; rezistenţă la compresiune – până la 250 МРа; modul de elasticitate – până la 3х104 МРа; funcționare într-o gamă largă de temperatură (- 50 – + 80оС); rezistență la uzură și capacitate de amortizare; rezistenţă la radiaţia solară; rezistenţă la coroziune (sare, leșie, acizi), non-conductibilitate electrică.


Avantajele produselor din beton polimer sunt aspectul lor exterior foarte bun, prețul atractiv și faptul că nu reprezintă nici un interes ca materie prima secundară. Pentru fiecare articol există o armatură dezvoltată și testată corespunzător. Cele două componente asigură rezistența produselor.


Produsele sunt fabricate în conformitate cu cerințele SSB, precum și cu standardele europene EN 124, după acceptarea lor. Pentru fiecare articol fabricat de „Rubolt” SA societatea deține procese verbale de la teste efectuate în laboratoare acreditate independente.


Datorită obținerii calității înalte a produselor, începând cu anul 2003, „Rubolt” SA s-a afirmat ca furnizor principal de capace şi grătare pentru Compania de telecomunicații bulgară BTK S.A., pentru Societatea de distribuție şi furnizare a energiei electrice, precum şi pentru diverse societăți de Distribuție de apă și canalizare. Până în acest moment în Bulgaria sunt montate peste 20 000 de capace și grătare fabricate de „Rubolt” SA.


Gama principală de produse din beton polimer include:
capace și inele pentru guri stradale și de trotuar, gătare pentru guri stradale de scurgere, limitatoare pentru parcări (stâlpi antiparcare și bile antiparcare); canale de drenaj și grătare, glafuri pentru ferestre inferioare.


În afară de produsele din beton polimer, „Rubolt” SA oferă și articole fabricate după tehnologia „Solid Surface” (piatră compozită). Materialul obținut astfel este un  înlocuitor perfect pentru granit, marmură, onix. Turnat în vid, acesta are o structură îndesată, nu absoarbe apă și grăsimi, nu arde. Se întreține ușor. Este potrivit pentru fabricarea de blaturi de bucătării și chiuvete, băi, localuri publice. Se utilizează pentru  plăci decorative pentru fațadă și interior. Rezistă testului cu șoc termic DIN EN 13 310.


În 2005 “Rubolt” SA din Ruse a investit într-o linie de producție, unică în Bulgaria, de dozare şi amestecare a componentelor betonului polimer de tip ADM-KSA-6/12F, linie produsă de ADM-ISOBLOC GmbH din Germania. Linia automată se controlează prin computer, ceea ce garantează respectarea tehnologiei de producţie a articolelor și repetabilitatea rezultatelor. Capacitatea de producție mare (până la 12kg./min.) asigură o executare rapidă a comenzilor. Tehnologia folosită permite producția de articole pe baza desenelor tehnice și cerințelor clientului. Societatea dispune de personal instruit ceea ce dă posibilitatea de lucru în două schimburi, în caz de nevoie.