За Руболт

 

"РУБОЛТ" АД е акционерно дружество с мажоритарен собственик "Индустриален капитал холдинг" АД .
"РУБОЛТ" АД е един от основните производители на крепежни елементи в България. Фирмата има 70 - годишни традиции в производството на болтове, гайки, винтове, нитове, шпилки и др. в съответствие с БДС, DIN, ISO и ANSI. Изделията се изработват чрез студено-пластична деформация, характеризираща се с точност на параметрите, висока производителност, възможност за изработване на широка гама сложни изделия. Крепежните елементи получени по този метод в сравнение с универсалните методи на стружкоотнемане са в пъти по-евтини. Номенклатурата на фирмата е над 1600 вида скрепителни изделия.

Заедно с развитието на основната дейност - крепежни изделия, в началото на 2003 година се обособи нов участък за производство на капаци и решетки за улични оттоци от полимербетон.

Полимербетонът представлява композитен материал, получен чрез напълване на течна ненаситена смола с инертни пълнители с различен гранулометричен състав. Този композитен материал, заедно с подходяща арматура има много добри физико-химични и механични показатели. Други предимства на изделията от полимербетон са много добрия външен вид, атрактивната цена и факта, че не представляват никакъв интерес като вторична суровина.


 

 

 

ГАМА НА ПРЕДЛАГАНИТЕ ПРОДУКТИ И УСЛУГИ

 

 
Номенклатурата на основните групи скрепителни изделия обхваща:
   
болтове; винтове; гайки; винтове за дърво; нитове; шпилки; шайби.
 
Основните групи изделия от полимербетон и изделия по технология solid surface са:
   
капаци и рингове за кабелни шахти - лек тип; капаци и рингове за улични ревизионни шахти - тежък тип; дренажни канали и решетки ; подпрозоречни первази, плотове и изделия от полимермрамор.
 
Услуги:
   
галванично поцинковане на дребни детайли; механични услуги.
     

През 2005 година „Руболт” АД, град Русе инвестира в уникалната за България поточна линия за дозиране и смесване на компонентите на полимербетона тип ADM-KSA-6/12F, производство на ADM-ISOBLOC GmbH – Германия. Автоматичната линия се управлява от компютър, което гарантира спазване на технологията за производство на изделията и повторяемост на резултата. Високата производителност (до 12кг./мин.) осигурява бързо изпълнение на поръчките. Използваната технология позволява производство на изделия по чертеж и изисквания на клиента. Дружеството разполага с обучен персонал, което дава възможност при необходимост за работа в двусменен режим.